fantasy_sci.fi_svet

Recenze na komiks "Batman - Jejich temné plány 2"

Listovací ukázku komiksu najdete ZDE

Název díla: Batman – Jejich temné plány: Díl druhý
Autor: James Tynion IV
Žánr: superhrdinský
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2024

Děkujeme nakladatelství @crew_komiks za zaslání komiksu.

Druhý díl Batmanské série “Jejich temné plány” od Jamese Tyniona IV nás opět vtahuje do temných ulic Gothamu, kde se Batman potýká s nejen fyzickým, ale i vnitřním konfliktem. Catwoman bude muset spáchat tu největší a nejsilnější loupež, a aby se jí to povedlo musí se spojit s Harley Quinn. Navíc po ní jde Penguina, Riddler a horda zabijáků mistra zločinu Designera. Navíc nejnebezpečnější osobou, která stojí Catwoman v cestě je samotný Batman.

Komiks je komplexní dílo, kde hlavní postavy jsou dobře vykresleny a mají hloubku a jako bonus jsou navíc i zábavné. Batman je zachycen jako šedý hrdina s vlastními dilematy a vnitřními boji, což přidává do jeho charakteru nové rozměry a ukazuje, že Batman není jen dokonalý zachránce Gothamu, že má své problémy, to mě velmi bavilo. Joker, Catwoman a další přinášejí do příběhu svou vlastní dynamiku a nevyzpytatelnost. Catwoman je důležitou osobou v tomto díle a její osoba získává stále větší podíl na zábavnosti tohoto komiksu.

Foto: Crew.cz

Komiks má velmi temnou atmosféru a příběh je ještě temnější než v prvním díle. Plán na zničení Batmana, který je Designerovým dílem, je složitě rozehraný a plný nečekaných zvratů. Batman se musí spojit s nepravděpodobnými spojenci, aby odhalil tajemství a zachránil město. Přitom je trochu sám sobě nepřítelem, což dělá tento komiks ještě více vzrušujícím.

Ulice Gothemu jsou krásně vykreslené, plné nebezpečí a tajemství, což přispívá k autentické atmosféře. Kresba je velmi moderní a přehledná. Osobně se mi hodně líbí a takový si já Gothem představuju. Šedý, černý a plný hrůz. Okna jak akční, tak textová jsou dobře poskládaná a komiks se čte úplně sám. Zpracování je přehledné a zaujme na první pohled.

Celkově je “Jejich temné plány: Díl druhý” zajímavým pokračováním Batmanovské ságy, které nabízí temnou atmosféru, komplexní postavy a napínavý děj. Ať už jste fanouškem Batmana nebo nováčkem, určitě stojí za přečtení.

Hodnocení 5⭐/5⭐

Recenzi pro Vás napsal a vytvořil:
Robin
MAJITEL WEBU / AUTOR WEBU

Rád se nechává unášet na vlnách fantazie, neustále má hlavu v oblacích a snaží se najít další planetu plnou vetřelců a Jaffů. Miluje volnost, kterou mu nabízí četba a pozorování filmů a seriálů s sci-fi a fantasy tématikou. Je vášnivý hráč her, nejraději má RPG jak stolní tak i počítačové. Dovahkiin a Geralt z Rivie jsou jako jeho bratři a všechnu tuto vášeň a lásku pro věc se snaží předávat dál.