Návrat do minulosti – Naušika Z Větrného údolí impozantní Miyazakiho fantasy dílo

KAZE NO TANI NO NAUSHIKA (Naushika z Údolí větru) je prvním ryze autorským filmem známého japonského režiséra animovaných filmů Hayao Miyazakiho. Děj se odehrává dlouho po velké katastrofě, nazývané Sedm ohnivých dnů, jež prakticky smetla celou tehdejší civilizaci. Lidé nyní žijí jen na několika málo místech (v knížectvích), která ještě odolávají rozšiřování tzv. Pustiny. I v takto vyhrocených podmínkách si tato lidská společenství spíše konkurují, než aby si navzájem vypomáhala. Na filmu, jehož hlavní hrdinkou je mladá dívka, je rovněž patrný silný ekologický podtext. Oba tyto atributy jsou, spolu s výborným technickým zpracováním, pro Miyazakiho filmy typické.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Návrat do minulosti – Naušika Z Větrného údolí impozantní Miyazakiho fantasy dílo

Želvy Ninja – Známe je všichni z dětství, a slledují je i naše děti. Známe je ale doopravdy? Část 46.

Čas na vaše odpovědi ⏰ Stejně jako se samotné Želvy a celá jejich existence nesly ve znamení neustálého boje o své místo na světě, i já už po několikáté na vlastní kůži okusil, jak těžké je si udržet pozornost obecenstva, když přijde na okrunýřované samuraje. A poslední otázka položená v minulé epizodě je toho důkazem, jelikož se našel už jen jeden člověk, který na ni odpověděl....

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Želvy Ninja – Známe je všichni z dětství, a slledují je i naše děti. Známe je ale doopravdy? Část 46.

Recenze na komiks World of Warcraft Temní jezdci

World of Warcraft je úžasný svět plný magických míst, tajemných koutů a krásných scenérii. Je v něm také spousta zajímavých postav a každá z nich má svůj příběh. Jeden takový příběh vypraví i novinka od nakladatelství Crew "World of Warcraft: Temní jezdci", jedná se komiks, který přináší do světa Azerothu tajemnou a temnou atmosféru.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Recenze na komiks World of Warcraft Temní jezdci

Recenze na český sci-fi gamebook Druhá země

"Druhá Země" je dobrodružný sci-fi gamebook od české autorky Evy Lassler. Tento gamebook mě překvapil svou kvalitou, originalitou a rozsáhlosti nabízí více jak 650 odkazů na 520 stránkách.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Recenze na český sci-fi gamebook Druhá země

Recenze na fantasy antologii Hlubiny Města

Závěrem jsou "Hlubiny města" sbírkou povídek odehrávajících se pokaždé jinak. Mají poutavé literární ztvárnění městských kulis, které mě přenesly mimo realitu a dovedly na kouzelné, unikátní, prazvláštní cesty a skrytá místa nejen v hloubí měst, ale také do duší lidí, jenž je obývají. Jde o zajímavou antologií o knihu plnou překvapení, radosti a smutku. Tuto sbírku rád komukoliv doporučím.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Recenze na fantasy antologii Hlubiny Města

Želvy Ninja – Známe je všichni z dětství, a slledují je i naše děti. Známe je ale doopravdy? Část 45.

A tím se dostáváme ke konci vyprávění o poslední mutaci, o které jsem tu chtěl ještě krátce pohovořit. A nyní už je pomalu čas vzdát hold všem lidem, kteří se na vzniku tohoto fenoménu podíleli a pomalu ukončit i Želví sérii, díky které na Želvy Ninja už nikdy nebudu nahlížet jako dřív 💚

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Želvy Ninja – Známe je všichni z dětství, a slledují je i naše děti. Známe je ale doopravdy? Část 45.

Recenze na českou hororovou antologii ‚Esence hrůzy‘

Esenci hrůzy bych popsal jako sbírku, která vás vtáhne do svých strašidelných příběhů a nechá vás přemýšlet o lidské podstatě a temných instinktech. Většina povídek je jako vlastní kapitola v hororovém kosmu, který mě držela v napětí od začátku do konce. Doprovodné ilustrace dodaly knize další rozměr a pomohly mi vizualizovat hrůzu, kterou jsem cítil. Tuto sbírku vřele doporučuji všem, kteří se rádi bojí.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Recenze na českou hororovou antologii ‚Esence hrůzy‘

Želvy Ninja – Známe je všichni z dětství, a sledují je i naše děti. Známe je ale doopravdy? Část 44.

Jak to bude s prodejem? 💸 Pozorní čtenáři už jistě ví, že dnes navážeme na rok 2009, tedy rok, kdy přišla nabídka, která Želvy dostala opět do povědomí široké veřejnosti. Tohle je rok, kdy nastane velká Želví mutace! 🧬

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Želvy Ninja – Známe je všichni z dětství, a sledují je i naše děti. Známe je ale doopravdy? Část 44.

Recenze na druhy díl české fantasy Mágové z Agarveny – Kniha stínu

Závěrem, jedná se o povedená fantasy, které sice není nejlepší, co jsem kdy četl ale převažují spíše pozitiva nad negativy. Za mě se jedná o povedené pokračování, které má vše, co má dobré pokračování mít. Kniha mě bavila měl jsem ji přečtenou za pár nocí. Navíc musím vyzdvihnout pěknou obálku a celkové zpracování/vizuál knihy. Kniha působí kvalitně a vypadá hezky. Navíc musím vyzdvihnout konec, který byl nečekaný a o to více povedený.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Recenze na druhy díl české fantasy Mágové z Agarveny – Kniha stínu